Samsung QD Display s mimořádnou kvalitou obrazu

Společnost Samsung Display, lídr v oboru na trhu prémiových displejů, oznámila, že její QD (Quantum Dot)-Display, nový standard pro kvalitu televizního obrazu nové generace, byl certifikován SGS, přední světovou certifikační společností.

Displej QD se začal sériově vyrábět v listopadu 2021 a získal hned tři certifikace pro své True Color Tones, Pure RGB Luminance a Ultrawide Viewing Angle – což znamená, že QD-Display je certifikován pro přesné zobrazení skutečného tónu všech přirozených barev s jasností obrazovky z jakéhokoli úhlu pohledu.

Na základě normy BT.2020, nejnovějšího standardu barevného rozsahu vydaného Mezinárodní telekomunikační unií (ITU), je barevný gamut (nebo rozsah barev, který lze vyjádřit při konkrétní svítivosti) 90% nebo větší než stávající zobrazovací technologie. Na základě DCI-P3 dosahuje objem barev 120% kritérií. Stávající displeje dosahují barevného gamutu při použití standardu BT.2020 okolo 70% a na základě standardů DCI-P3 objem barev obvykle klesne pod hodnotu 100%.

Na základě interního hodnocení Samsung Display si QD-Display při sledování 65palcového televizoru z úhlu 60 stupňů zachovávají více než 80% jasu, zatímco WOLED a LCD displeje stejné velikosti klesly na hodnoty 53% a 35%.

Zdroj: ledinside.com