Šéf Škoda Auto: naší budoucností jsou čisté elektromobily

Nový šéf Škoda Auto Thomas Schäfer aktuálně poskytl zajímavý rozhovor magazínu autogazette.de. Rozmluvil se mimo jiné i o budoucnosti elektromobility.

Schäfer přiznal, že Škoda Auto v aktuální čipové krizi prioritizovala výrobu svého elektromobilu Škoda Enyaq iV. Cílem je splnit letošní cíl výroby Enyaqů. V zásobě má údajně 70 000 objednávek – víc, než automobilka čekala.

V současné době má Škoda Auto kromě elektromobilu Enyaq iV v nabídce také plug-in hybridy Superb iV a Octavia iV. Ty jsou důležité zejména pro fleetové firemní zákazníky. Schäfer v nich ale nevidí budoucnost. Ta je podle něj čistě elektrická.

Další plug-in hybridy už proto Škoda Auto nepřipravuje. „Nedává to pro nás smysl,“ říká upřímně Schäfer. „Naší budoucností jsou čisté elektromobily.“ Už letos se proto objeví Škoda Enyaq iV Coupé, nová karosářská varianta Enyaqu. Do roku 2025 mají přijít na trh tři nové elektromobily značky Škoda. Škoda Auto a Volkswagen chtějí proměnit Českou republiku v centrum rozvoje elektromobility.

zdroj: autogazette.de

The post Šéf Škoda Auto: naší budoucností jsou čisté elektromobily first appeared on Hybrid.cz.