Seoul bojuje za své duševní vlastnictví

Seoul Semiconducotor, globální lídr ve vývoji LED technologií, oznámil podání žaloby za porušení patentových práv u okresního soudu v USA. Žaloba je vznesena proti maloobchodnímu prodejci Ace Hardware, který i přes opakované upozornění prodával vláknové LED žárovky a další LED produkty společnosti Feit Electric, která se dopustila porušení patentů.

Dle Seoul došlo k porušení 16 výrobních patentů v oblasti LED, jedná se o například o technologické řešení obalů, čipů, čoček, ovladačů a dalčích patentovaných technologií. Celkově se jedná o investice do vývoje v řádu 1 mld. USD (20 miliard Kč.).

Společnost Seoul již několikrát úspěšně získala trvalé soudní zákazy pro prodej konkurenčních vláknových LED v Evropě a v USA. V září 2020 vydal německý okresní soud v Düsseldorfu trvalé soudní zákazy, příkaz ke stažení a zničení žárovek s vláknem LED společnosti Philips. V USA vydal Texas Northern District Court také trvalé soudní zákazy proti určitým LED žárovkám distribuovaným největším americkým online prodejcem žárovek. Dalším dílčím úspěchem byl trvalý soudní zákaz proti maloobchodníkům prodávajícím určité produkty Feit Electric ve východním okrese Texasu a Central District z Kalifornie.

Dle vyjádření Seoul Semiconductors bude společnost i nadále bojovat za udržení svého duševního vlastnictví.

Zdroj: ledinside.com