SiliconCore vstupuje do trhu MicroLED displejů

Mezi další významné výrobce, kteří se rozhodli vstoupit na nové kolbiště MicroLED displejů, přibyla společnost SiliconCore Technology. Na nedávném CES 2022 představil nové MicroLED displeje a vyslal tak jasný signál jakým směrem se bude společnost ubírat.

Dle vyjádření generálního ředitele společnosti Erica Li, je jeho vizí masivní použití LED technologií v mikro displejích na hlavních spotřebitelských trzích. Za tímto účelem SiliconCore strávil roky vytvářením a vylepšováním příslušných technologií a procesů, čímž posílila hlavní parametry reprodukce obrazu u displejů.

SiliconCore také vlastní bohatá patentová portfolia, z nichž tři se týkají právě Micro LED technologií. Jedním z nich je patent společného katodového procesu, který společnost vlastní od roku 2011. Tato technologie poskytuje nízký rozsah provozních teplot mezi 10-20 °C pro LED displeje s jasem zvýšeným o 200 %.  Společnost si také patentovala svou technologii ZACH, která dokáže rozšířit dynamický rozsah. Zajímavým patentem je také technologie LISA, která využívá speciálně formulované zapouzdření pro lepší odolnost a kontrast LED displeje.

Patenty a masová výroba by tak mohly přispět k výrobě LED displejů s nízkou provozní teplotou, nízkou spotřebou energie a delší životností.

Zdroj: ledinside.com