Škoda Auto testuje v interní logistice elektrické tahače

Škoda Auto testuje v Mladé Boleslavi dva elektrické tahače, které se používají v rámci vnitrozávodní dopravy. Další nákladní vozy s elektrickým pohonem budou následovat.

Od začátku října testuje logistika společnosti Škoda Auto v rámci vnitrozávodní dopravy dva  elektrické tahače vybavené standardními návěsy, které do května příštího roku na příslušných  trasách nahradí dosavadní tahače poháněné naftovým motorem. V další fázi budou od června 2022  v závodě v Mladé Boleslavi přepravovat speciálně vyrobené zkrácené návěsy baterie pro vozy BEV. Za tímto účelem budou návěsy vybaveny manipulační technikou pro automatickou nakládku a  vykládku palet.  

Dojezd lokálně bezemisních nákladních automobilů činí na jedno nabití baterií přibližně 80  kilometrů a dobít baterie na plnou kapacitu trvá 4,5 hodiny. Na 100 kilometrů jízdy spotřebují  zhruba 200 kWh elektřiny. Používáním těchto vozů plánuje ŠKODA AUTO ušetřit 60 tun CO2 ročně.  V rámci své strategie „Green Future“ sleduje automobilka ŠKODA AUTO ambiciózní cíle  udržitelného rozvoje, které si pro oblast výroby a logistiky stanovila v konceptu „Green Logistics“. 

Poté, co se používáním nákladních automobilů poháněných zemním plynem (CNG) podařilo v  areálu závodu snížit emise CO2 oproti vozům s konvenčním pohonem o 25 %, učinila nyní  společnost prostřednictvím nákladních elektromobilů další krok pro další minimalizaci emisí.

zdroj: tisková zpráva

The post Škoda Auto testuje v interní logistice elektrické tahače first appeared on Hybrid.cz.