Škoda Auto uspořádala hackathon Race2Code

V pátek 3. února vyvrcholil dvoudenní hackathon předních českých specialistů a vývojářů z oblasti IT nazvaný Race2Code, který uspořádala Škoda Auto spolu s dceřinou společností Škoda Auto DigiLab v pražském Cubex centru. 

Setkání odborníků z firem působících v oboru IT v České republice otvírá prostor pro  představení nových nápadů, řešení konkrétních úkolů a navázání spolupráce. Nejúspěšnější týmy dostanou příležitost zúčastnit se budoucích projektů v rámci koncernu Volkswagen. Hackathon Race2Code je rovněž součástí aktivit, kterými Škoda  Auto přispívá k rozvoji České republiky jako důležitého centra moderního  automobilového průmyslu, elektromobility a digitalizace. 

Karsten Schnake, člen představenstva Škoda Auto za oblast Nákupu, vysvětluje: „Česká  republika zažívala v posledních letech velký vzestup softwarově zaměřených start-upů a stala  se tak jedním z nejúspěšnějších regionů pro vývoj softwaru v Evropě. Tím se zvyšuje také  pozitivní konkurenční výhoda České republiky v mezinárodním prostředí pro softwarové  firmy. Tato široká základna softwarové kompetence v České republice vytváří jak pro značku Škoda Auto, tak i pro ostatní značky koncernu Volkswagen solidní základ pro budoucí vývoj  produktů a jasně potvrzuje zaměření na zákazníka. Uspořádáním hackathonu Race2Code  bychom chtěli podpořit velký potenciál zdejšího odvětví IT a zároveň vytvářet předpoklady  pro další Simply Clever řešení, která nabídneme našim zákazníkům. Pozvali jsme na něj přední  společnosti z prostředí českého vývoje. Mám radost, že dvoudenní poutavé setkání přineslo  řadu zajímavých řešení, z nichž mnohá mají již v tomto okamžiku potenciál na zavedení  do praxe. Blahopřeji vítězům a děkuji všem účastníkům za jejich přístup, nasazení a kreativitu.“ 

Příležitost pro nejlepší české vývojáře 

Hackathon Race2Code se stal unikátní možností pro přední české firmy z oblasti IT, jak  předvést odborné znalosti svých specialistů i jejich nápady či řešení, a to vše v omezeném časovém úseku. Účastníci byli rozděleni do týmů, v nichž společně hledali nejlepší způsoby, jak splnit jednotné zadání. Během obou dnů byli k dispozici také zaměstnanci Škoda Auto DigiLab, odborní mentoři z automobilky Škoda Auto a dalších koncernových značek, jako  např. Audi, VW, Porsche a CARIAD, aby pomohli blíže představit vývojové prostředí. Tito experti také usedli do odborné poroty, která vyhodnocovala dosažené výsledky. Nejlepší  týmy mají příležitost podílet se na chystaných projektech v rámci koncernu Volkswagen. 

O vítězích rozhodla kreativita a inovace 

Rozhodování o úspěšných projektech hackathonu Race2Code nebylo jednoduché, protože odborná porota označila všechny zúčastněné týmy za mimořádně talentované a dobře připravené. Z celkem 120 účastníků z 8 firemních týmů nakonec vyzdvihla řešení společností Futured, Komix Digital a Etnetera. Společnost Futured je partnerem pro vývoj mobilních aplikací a v soutěži uspěla díky návrhu zábavného kvízu Škoda Arcade pro posádku vozu, která se díky moderním technologiím dozví podrobnosti o zajímavých místech na trase.

Komix Digital se věnuje webovým aplikacím a jeho vítězný projekt umožňuje zákazníkům doplnit výbavu do objednaného vozu s využitím technologie virtuální reality. Firma Etnetera zaujala novou generací hlasového ovládání  Laura 2.0. Systém dokáže díky umělé inteligenci vyřešit i složitější úkoly, jako je například  objednávka květin pro manželku. 

Škoda Auto investuje do budoucnosti 

Hackathon Race2Code je jednou z mnoha aktivit, jimiž Škoda Auto podporuje rozvoj České republiky jako mezinárodního centra moderního automobilového průmyslu, elektromobility a digitalizace. Automobilka zároveň zrychluje svoji elektrickou ofenzivu a  významně investuje do transformace společnosti.

V příštích letech vydá česká automobilka  dalších 5,6 miliardy eur na rozvoj elektromobility a 700 milionů eur na posílení digitalizace. Proměna firmy je již patrná díky nové identitě, kterou společnost představila na konci  loňského léta. Součástí změn je nový designový styl, modernizované logo a komplexní  proměna korporátní identity. 

zdroj: tisková zpráva

The post Škoda Auto uspořádala hackathon Race2Code first appeared on Hybrid.cz.