Škoda Auto uspořádala v Praze mezinárodní summit na téma polovodiče

Škoda Auto uspořádala jménem koncernu Volkswagen mezinárodní networkingový summit nazvaný „Spolupráce pro lepší budoucnost“ zaměřený na polovodiče.

Společnost Škoda Auto uspořádala začátkem května 2023 v Praze jménem koncernu Volkswagen akci International Semiconductor Supply Chain  Summit, mezinárodní summit na téma polovodiče. V Lobkovickém paláci na Pražském hradě vysocí představitelé mezinárodních společností a organizací diskutovali o mezioborové a meziregionální spolupráci v oblasti dodávek polovodičů.  

„Spolupráce pro lepší budoucnost“ 

Mottem letošního summitu uspořádaného na Pražském hradě 4. května 2023 bylo „Spolupráce pro lepší budoucnost“. Setkání se zúčastnili topmanažeři zastupující výrobce čipů  a waferů, zástupci brokerů, distributorů, přímých dodavatelů a vývojářů z celého světa,  přičemž společným cílem bylo načerpat nové podněty prokonstruktivní spolupráci.

Význam akce podtrhla přítomnost členů představenstva koncernových značek Škoda, Volkswagen,  Porsche, Audi a Group Components. Hosté též debatovali o tzv. čipovém zákonu,  přenastavení dodavatelských řetězců i budoucí roli automobilového průmyslu. 

Karsten Schnake, člen představenstva Škoda Auto za oblast nákupu a vedoucí pracovní  skupiny Volskwagen Group COMPASS, říká: „Poslední tři roky, a zejména posledních  dvanáct měsíců, ukázaly, že holistické myšlení je dnes naprosto nezbytné a že hlavní výzvy  naší doby je třeba řešit společně. Jedině tak lze zajistit úspěšnou a udržitelnou budoucnost. Rozhodujícím faktorem je odolná ekonomika – a ta je závislá na polovodičích coby hnací síle  inovací. Náš summit nabízí nejen těm vedoucím v celém hodnotovém řetězci jedinečnou  platformu pro úzkou spolupráci a důležité navazování kontaktů.“ 

Malá součástka – velká důležitost 

Polovodiče jsou v automobilovém průmyslu nepostradatelné: Jsou zásadní pro sériovou výrobu, ale jsou také hnacím motorem inovací a jsou důležité pro uvádění nových produktů na trh. Pandemie covidu-19 vedla k nedostatku polovodičů, přičemž celou situaci ještě zhoršily  lockdowny a související tlaky na dopravní síť.

K vyřešení těchto potíží zřídil koncern Volkswagen na začátku roku 2022 pracovní skupinu napříč značkami a funkcemi nazvanou COMPASS (Cross Operational Management Parts & Supply Security)

Pod vedením Karstena Schnakeho, člena představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast nákupu, se podařilo vyřešit kritický nedostatek dílů pro zabezpečení výroby automobilů díky operativním a strategickým opatřením a jednáním s výrobci polovodičů.  

Mezioborový a meziregionální přístup 

Účastníci summitu si vyslechli prezentaci Karstena Schnakeho, člena představenstva  společnosti Škoda Auto za oblast nákupu a vedoucího pracovní skupiny Volkswagen Group COMPASS, na téma mezioborové spolupráce pro lepší plánování.

Prezentace pana Thomase  Reibeho, senior experta z referátu DG Connect při Evropské komisi, pojednávala o výzvách a  úspěších Evropského čipového zákona. Součástí programu summitu byla také prezentace  Nilse Wollnyho, jednatele a spoluzakladatele start-upu holoride, „Spolupráce start-upů při  zobrazování nové reality“; hosté měli možnost vyzkoušet si systém holoride prostřednictvím  testovací jízdy ve voze Škoda Enyaq iV – pomocí headsetu pro virtuální realitu se pohyb  vozidla stává v reálném čase součástí herního zážitku. 

zdroj: tisková zpráva

The post Škoda Auto uspořádala v Praze mezinárodní summit na téma polovodiče first appeared on Hybrid.cz.