Škoda Enyaq iV: elektromobily se předvedou během českého předsednictví v Radě EU

Škoda vyhrála výběrové řízení na dodávku vozů pro nejvyšší politické představitele v rámci historicky druhého českého předsednictví v Radě EU. Pro převoz významných delegací zapůjčí 55 elektromobilů Škoda Enyaq iV.

Elektromobily budou sloužit k transportu delegátů na zasedání summitu a neformálních Rad EU.  Kromě toho zvýrazní ekologický akcent českého předsednictví. Enyaq iV je symbolem nové éry  automobilky Škoda a jejím prvním sériově vyráběným vozem, který byl od základu vyvinut jako elektromobil.

Škoda Enyaq iV se vyrábí v hlavním mladoboleslavském závodě automobilky jako jediný evropský elektromobil na bázi platformy MEB, který je produkován mimo Německo. Pro samotné předsednictví bude mít Úřad vlády k dispozici  vozy Enyaq iV 80x poskytující maximální úroveň bezpečí i komfortu. Poprvé tak ve státní zakázce  uspěl nový český elektromobil s pohonem 4×4. 

Přestože české předsednictví začne až v červenci příštího roku, Úřad vlády ČR bude mít elektromobily Enyaq iV k dispozici již od května s cílem zajistit co nejvyšší bezpečnostní standardy převozu. Vozy budou zajišťovat přepravu nejvyšších politických představitelů během jejich pobytu v Praze.

Mladoboleslavská automobilka je opětovným partnerem této prestižní události, své vozy poskytla již  pro první české předsednictví v roce 2009. Tehdy se jednalo o 27 automobilů Škoda Superb v  nejvyšší specifikaci Elegance s pohonem všech kol.

zdroj: tisková zpráva

The post Škoda Enyaq iV: elektromobily se předvedou během českého předsednictví v Radě EU first appeared on Hybrid.cz.