Smart Energy Forum 2022: nová baterie HE3DA, nejvýkonnější solární panely

Ve dnech 18. – 19. října se uskuteční v Praze již 8. ročník Smart Energy Forum mezinárodního veletrhu moderní energetiky, který představí novinky z oboru solární energetiky, akumulace energie a řešení pro energetickou soběstačnost. Na co mohou návštěvníci veletrhu těšit?

Největší výstava

Již za několik dní více než 35 firem během veletrhu Smart Energy Forum v O2 Universum v Praze představí produktové novinky, ke kterým budou patřit fotovoltaické panely, baterie, střídače, regulátory vlastní spotřeby energie nebo tepelná čerpadla. Díky svému unikátnímu pojetí je Smart Energy Forum největší výstavou svého druhu v České republice.

K magnetům výstavy bude patřit stánek společnosti Magna Energy Storage, která uvádí na trh novou integrovanou nabíječku elektromobilů s baterií HE3DA, které se již komerčně vyrábí na nových v linkách v továrně na Havířovsku. Dodávky baterií HE3DA pro konečné zákazníky z řad domácnosti se stávají realitou a jejich výrobce nabízí i velkokapacitní řešení pro firmy.

Také společnost SolidSun, který patří k největším instalatérům fotovoltaik na trhu v ČR, přichází s produktovou novinkou v oblasti akumulace. Její nová vlastní baterie nabízí vysokou variabilitu – modul baterie má kapacitu 3,49 kWh, přičemž moduly je možné skládat až do počtu 7. Kapacitu baterie tak jde rozšířit až na 24,43 kWh. Tato bateriová novinka rovněž disponuje vybíjením 1C, což znamená, že baterii lze kompletně vybít a nabít během jedné hodiny.

Společnost Nanosun na veletrhu představí nejvýkonnější fotovoltaické panely od lídra trhu LONGi Solar, která nedávno uvedla na trh řadu panelů HiMO5. Nový panel je speciálně vyvinutý pro evropské trhy. Vychází z celosvětově standardní velikosti křemíkových destiček typu M10 a je vybaven 66 solárními články a novým designem rámu.

Nabitý doprovodný program

Součástí veletrhu moderní energetiky Smart Energy Forum je odborná fotovoltaická konference pro profesionály, která proběhne v úterý 18.října. Pro veřejnost je vstup ZDARMA na výstavu a také na workshop ve středu 19. října, kde zazní řada zajímavých přednášek  v oblasti fotovoltaiky a řešení pro energetickou soběstačnost.

Na stánku Státního fondu životního prostředí (SFŽP) mají návštěvníci veletrhu mají možnost získat aktuální informace o dotací pro soláry z programu Nová zelená úsporám, Modernizační fond. Novinky o dotacích pro fotovoltaické elektrárny pro firmy zazní na přednášce zástupce MPO Ondřeje Tomšeje během odborného workshopu 19. října v rámci Smart Energy Forum.

Vstup ZDARMA po registraci

Již 8. ročník  veletrhu Smart Energy Forum se uskuteční ve dnech 18. – 19. října se uskuteční v Praze v prostorách multifunkční arény O2 Universum. Vstup na výstavu je pro veřejnost ZDARMA, ale je nutné se předem online registrovat na webu.

zdroj: tisková zpráva

The post Smart Energy Forum 2022: nová baterie HE3DA, nejvýkonnější solární panely first appeared on Hybrid.cz.