Strategické partnertsví ve vertikálních zahradách přiblíží čerstvou zeleninu blíže zákazníkům

Vertikální zahrady představují budoucnost pěstování plodin. Díky překonání bariér v pěstování plodin, vytváří možnost pro produkci potravin takřka všude. Vertikální farmy využívají systémy osvětlení skrz laditelné LED ve spolupráci se zavlažovacími systémy. Inteligentní technologie tak umožňuje zmenšovat vzdálenosti mezi pěstiteli a spotřebiteli, což představuje obrovský tržní potenciál, který přitahuje strategické partnery k zavádění inovativních služeb.

Zajímavé strategické partnerství vybudovala společnost Singapore Airline, která započala spolupráci se startupem AeroFarms. Ten přišel s inovativní myšlenkou tzv. „od farmy k letadlu“. Společnost AeroFarms tak začala dodávat čerstvé produkty pro lety společnosti Singapore Airline od října 2019. Cestujícím, kteří letí z New Yorku do Singapuru bude podávána čerstvá zelenina, pěstovaná právě na farmě AeroFarms Newark, která leží poblíž letiště.

Dalším zajímavým spojenectvím je spolupráce německé InFarm s americkým maloobchodním řetezcem Kroger. Nová obchodní dohoda přináší do řetezce v USA živou produkci potravin v rámci modulární mikro farmy. Produkce z farem byla zahájena od listopadu 2019 ve dvou z 15 obchodů ve Washingtonu v USA. Díky produkci přímo na místě mohou být zákazníkům nabídnuty nejčerstvější produkty, při snížení nákladů na dopravu a skladování.

Zdroj: ledinside.com