StreetScooter prodán lucemburské společnosti Odin

Deutsche Post DHL Group prodala svou elektromobilní divizi StreetScooter lucemburské holdingové společnosti Odin Automotive.

Zprvu se zdálo, že původně univerzitní projekt StreetScooter má nakročeno k úspěchu. Volkswagen neměl před deseti lety o lehká elektrická užitková auta zájem, a tak si je německá Deutsche Post DHL Group rozhodla vyrábět sama. Začala je i prodávat a jednu dobu elektromobily StreetScooter patřily mezi nejprodávanější v Německu.

Postupně ale zavedené evropské automobilky začaly StreetScooter dohánět a předhánět takřka ve všech ohledech. Začátkem minulého roku byl ohlášen konec výroby elektrododávek StreetScooter, který byl později na krátko odložen. Dlouhodobou snahou DHL bylo StreetScooter prodat, což se dlouho nedařilo.

Nyní se konečně podařilo prodat většinový podíl v StreetScooter Engineering GmbH do Lucemburska. Odin Automotive, jehož zakladatelem je Stefan Krause, bývalý manažer BMW, bude i nadále rozvíjet a vyrábět elektromobily StreetScooter s tím, že DHL si ve firmě ponechá menšinový podíl. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny. DHL si nicméně ponechá firmu StreetScooter GmbH, která se bude starat o dodávky náhradních dílů a baterií pro flotilu čítající v budoucnu až 21 500 elektrických dodávek StreetScooter.

zdroj: tisková zpráva

The post StreetScooter prodán lucemburské společnosti Odin first appeared on Hybrid.cz.