Stylová evropská elektrokola Cowboy jdou do Ameriky

Belgická značka elektrokol Cowboy vyrábí moderní stylová jízdní kola na elektřinu o který byste si možná řekli, že si je nebudete moct dovolit. Opak je ale pravdou, ceny jsou překvapivě příznivé.

Příjemná cena

Nejnovější model elektrokola Cowboy C4 je vybaven 2,4kg vyměnitelnou baterií (36 V, 10 Ah, 360 Wh) pro dnes už spíše podprůměrný maximální dojezd 70 km. Max. rychlost je samozřejmě na evropském trhu omezena 25 km/h.

foto: Cowboy

Lehké elektrokolo Cowboy C4 váží pouze 18,9 kg a jeho cena začíná na €2490. Značka ale zatím dodává pouze do Rakouska, Belgie, Francie, Německa, Itálie, Lucemburska, Nizozemska, Španělska a Británie. Česko prozatím chybí.

Elektrokolo bez zbytečných serepetiček

Elektrické kolo nemá žádné páčky pro řazení. Na řidítkách najdete pouze přední a zadní (hydraulickou) brzdu a držák pro mobilní telefon, který je spolu se speciální aplikací klíčovou součástí. Vše je podřízeno velmi čistému designu. Osvětlení je integrováno přímo do rámu.

Kolo seženete v barvách Black, Khaki, Sand a je navrženo pro jezdce s výškou 170-195 cm. Baterie se nabije za 3 hodiny 20 minut. Rám je celohliníkový (6061), síla je přenášena řemenem Gates. O pohon se stará 250W/45Nm elektromotor.

Cesta do Ameriky

Teď jde značka Cowboy do USA. Severoamerický trh s elektrokoly momentálně strmě roste. Elektrické kolo Cowboy C4 se tam začne prodávat za velice výhodnou zaváděcí cenu těsně pod $2000. Max. rychlost americké verze je upravena na 32 km/h.

zdroj: vlastní

The post Stylová evropská elektrokola Cowboy jdou do Ameriky first appeared on Hybrid.cz.