Světlá budoucnost v Pekingu

Jmenuji se Brice Péan. Jsem generálním ředitelem hotelu Kempinski pekingského centra Lufthansa. Jsem Francouz, žiji v Pekingu devět let.

Peking je živé a také velmi zajímavé město. Je třeba říci, že vzhledem k růstu čínské ekonomiky došlo v porovnání s předchozím obdobím k významné změně. Speciálně pro hoteliéry. Nyní, když Peking přilákal mnoho hotelových značek, máme také mnoho konkurentů.

Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center je jedním z prvních mezinárodních hotelů v Pekingu, byl otevřen v roce 1992. Nyní musíme velmi tvrdě pracovat, abychom zůstali konkurenceschopní.

V minulosti mohlo cestovat pouze malé množství “šťastných” a bohatých lidí. Nyní má takovou možnost téměř každý člověk v Číně.

V minulosti jsme byli v podstatě hotelem pro zahraniční turisty. Dnes jsme hotel pro širokou veřejnost. Je to proto, že příjem obyčejných čínských rodin se ve srovnání s minulostí výrazně zvýšil a tak ve svém volném čase začaly cestovat.

Konkurence (v tomto odvětví) je tedy stále intenzivnější. Peking je stále přitažlivější. Nové věci stávají kdykoli, vždy se otevírají nové obchody, vždy se objevuje nový vývoj. Peking právě začal provozovat nové letiště, takže bude přilétat stale vice návštěvníků.

Pevně věřím, že Peking je na správné cestě k rozvoji. Jeho budoucnost je jasná a slibná.