Taktická svítilna Fenix T1 - dosvit přes 200 metrů

Taktická LED svítilna Fenix T1Firma Fenixlight Ltd., výrobce svítilen Fenix, představila svou novou taktickou LED svítilnu Fenix T1. Tato baterka je osazena prémiovou Cree 7090 XR-E LED ve verzi Q5 (bin) díky níž dosahuje maximální světelný tok až 225 lumenů. Novinkou je také vysoce efektivní parabolický reflektor, který svítilně umožňuje osvětlit přes 200 metrů vzdálené objekty.

Taktická LED svítilna Fenix T1Napájení obstarávají dva lithiové primární články CR123A (tzv. foťákové baterie). LED svítilna má pouze dva konstantní digitálně regulované módy provozu - turbo režim s výkonem 225 lumenů a výdrží 1,5 hodiny a základní režim se světelným tokem 60 lumenů a dobou provozu 10 hodin (tj. vydrží celou noc). Režimy se přepínají pootočením hlavy svítilny. Na konci baterky se nalézá taktický vypínač s funkcí okamžitého zapnutí (momentary on/off), který je pro jednoduché naleznutí ve tmě z fluoreskujícího materiálu. Délka svítilny je 13,6 cm, průměr je 3,5 cm a její váha je bez baterií 153 gramů. Samozřejmostí je i odolnost vůči vodě dle standardu IPX-8. Ráfek hlavy svítilny je z nerezové oceli, zbytek hlavy a tělo je vyrobeno z tvrzeného leteckého hliníku (typ HA III). Hlava svítilny je 4,5mm silná, Fenixlight k tomuto ve své tiskové zprávě uvádí přirovnání pevnosti svítilny k tanku.

Taktická LED svítilna Fenix T1Svítilna je díky svému výkonu a vysoké odolnosti určena primárně pro osvětlení v drsných outdoorových podmínkách a pro použití v bezpečnostních složkách - při vyhledávání, záchranných akcích a pro identifikaci cíle nacházejícího se ve větší vzdálenosti. Doporučená koncová cena této svítilny je 70 USD (cca 1 400 Kč bez DPH).

Zdroj: Fenixlight.com