Taktická svítilna Olight M2X-UT s extrémním dosvitem 810 metrů

Olight M2X-UT JavelotExtrémní dosvit a maximální světelný tok 1020 ANSI lumenů jsou hlavní přednosti nové taktické svítilny M2X-UT Javelot značky Olight.

Díky kombinaci speciálně upravené diody Cree XM-L2 s odstraněnou primární čočkou a hliníkového reflektoru s průměrem 6 centimetrů dosahuje svítilna nezvykle vysoké intenzity ve středu kuželu – až 164 000 kandela. Což dle normy ANSI FL 1 znamená dosvit až do vzdálenosti 810 metrů. Takto vysoká intenzita je u LED svítilen poměrně unikátní a konkurenční výrobci na srovnatelný dosvit potřebují mnohem rozměrnější reflektor což limituje přenositelnost takových modelů.

Rozměry však nejsou problém modelu M2X-UT, protože na délku měří pouhých 16 centimetrů, tělo má palcový průměr (2,54 cm) a vnější průměr reflektoru je 6,3 centimetru. Váha bez baterií činí 218 gramů. Uživatel může volit ze čtyř světelných režimů, přičemž nejúspornější z nich nabízí výdrž až 30 hodin nepřetržitého svitu. K napájení lze použít jeden li-ion akumulátor typu 18650, nebo dvě baterie CR123A. Taktický spínač umožňuje její okamžitou aktivaci pouhým namáčknutím.

Tělo svítilny je vyrobeno z letecké slitiny hliníku s odolnou povrchovou úpravou, jeho design potom umožňuje pevné a neprokluzující držení. Konstrukce svítilny je samozřejmě vodotěsná a nárazuvzdorná. Při návrhu byl brán ohled také na použití na dlouhých zbraních, takže svítilna odolá zpětným rázům při střelbě. Pro tyto účely lze také přikoupit vzdálený kabelový spínač a různé typy montáží (na hlaveň či na puškohled). Vysokou kvalitu provedení podtrhuje pětiletá záruka.

Zdroj: www.svitilny.eu