TeraWatt boří hranice energetických hustot baterií

Divize SF Motors, TeraWatt Technology, zaměřující se na inovace v bateriovém průmyslu, přišla se zajímavou informací ohledně nového prototypu baterie budoucnosti.

Dle vyjádření společnosti dosáhl jejich prototyp solid state baterie rekordní energetické hustoty 432 Wh/kg (1122 Wh/L) v ověřovacích testech prováděných třetími stranami, včetně renomované japonské testovací společnosti TOYO System. Proti Li-ion akumulátorům se jedná o více než 50% lepší hodnoty.

Nová generace baterií, označené TERA 3.0 s 4,5 Ah bude k částečnému dostání od roku 2021 a k plnému tržnímu využití již v roce 2022. Na procesu zdokonalení TERA 3.0 společnost i nadále pracuje, zaměřuje se hlavně na různé formáty článků s různými velikostmi a kapacitami.

Dle vyjádření Dr. Ken Ogata, manažera společnosti, se jedná o významný krok za hranice Li-ion baterií, které dominují trhu více jak 30 let. Nové baterie TERA jsou navrženy pro náhradu Li-ion baterií bez dodatečných nákladů na úpravu zařízení, při delším provozu, spolehlivosti a bezpečí.

Zdroj: www.greencarcongress.com