Tesla a Samsung rozvíjí vzájemné partnerství ve výrobě LED světlometů

Významný výrobce elektrických aut společnost Tesla a jeden z největších výrobců elektronických zařízení, společnost Samsung Electronics, vytvářejí čím dál užší obchodní vztah.

Podle průmyslového odvětví bylo potvrzeno, že LED diody společnosti Samsung Electronics pro inteligentní světlomety budou použity pro elektromobily společnosti Tesla. Jakmile budou LED diody společnosti Samsung modularizovány, budou dodány Tesle skrz německého výrobce automobilových dílů s názvem Hella.

Nejedná se, ale o jediný případ dodávek dílů od Samsungu. Například čipy FSD společnosti Tesla (pro plné autonomní řízení) se vyrábějí ve továrně společnosti Samsung Electronics v texaském Austinu. Samsung Electro-Mechanics dodává rovněž kamerové moduly pro společnost Tesla a to již od roku 2017, kdy byl uveden na trh Model 3.

Samsung Electronics patří k největšímu světovému výrobci paměťových polovodičů a je schopna nabídnout komplexní řešení elektronických součástek pro Teslu. Společnost Tesla v současné době patří k jejich hlavním zákazníkům v oblasti automobilového průmyslu. Aktuálně se očekává, že obě společnosti se budou zaměřovat na vývoj a implementaci jemnějších polovodičů s technologií výroby menší jak 10 nm. 

Zdroj: ledinside.com