Tesla Bot: produkt, na který se Tesla letos zaměří

Tesla překvapila skvělými příjmy i ziskem za rok 2021. Elon Musk překvapil, když řekl, že robot Tesla Bot, nově přezdívaný Tesla Optimus, může být jedním z nejdůležitějších produktů.

V konferenčním hovoru k finančním výsledkům Tesly za rok 2021 zmínil její šéf Elon Musk několik klíčových zajímavostí. Předně řekl, že se letos produktový výoj zaměří na humanoidního robota Tesla Bot, kterému se teď interně říká Tesla Optimus.

O tom, že Tesla staví humanoidního robota víme od poloviny roku 2021. Chce v něm na maximum využít své zkušenosti s umělou inteligencí, robotikou a bateriemi. Jenže co vypadalo spíš jako poloviční vtip jím už není. Podle nejnovějších informací by měl být prototyp hotov do konce roku 2022.

Musk prezentuje projekt tak, že když to neudělají oni, udělá to někdo jiný. A možná ne tak bezpečně. Dodal, že Tesla by mohla skrze Optima hrát důležitou roli při vývoji obecné umělé inteligence (Artificial General Intelligence). Andrej Karpathy, šéf AI v Tesle, dokonce aktuálně prohlásil, že věří, že „Tesla Bot je na nejlepší cestě stát se nejvýkonnější platformou pro vývoj umělé inteligence“.

Důležitým hlediskem je i to, že podle Muska by mohl robot vyřešit jeden z klíčových problémů, a to nedostatek pracovní síly.

The post Tesla Bot: produkt, na který se Tesla letos zaměří first appeared on Hybrid.cz.