Tesla Cybertruck: z továrny bude vyjíždět v jediné barvě, „žádné“

Problémové dítko jménem Tesla Cybertruck by měl co nejdřív začít sjíždět z výrobních pásů. Jinak bude mít Tesla problém. Elon Musk tomu ale svým aktuálním prohlášením moc nepřidal.

Elektromobil Tesla Cybertruck je unikátní nejen co do designu, ale také materiálového provedení. Jeho karoserie je totiž vyrobena ze super-odolné nerezové oceli. Jenže ta se špatně lakuje. Takže zprvu jediná barva, která bude pro Cybertruck dostupná, bude „žádná“. Prostě barva nerezové oceli, bez laku.

Potvrdil to aktuálně Elon Musk na Twitteru ve zjevné parodii historické hlášky Henryho Forda o tom, že Ford Model T můžete mít v jakékoliv barvě, pokud je to černá. Pro Teslu bude absence jiného zabarvení samozřejmě výrazným zjednodušením a zlevněním výrobního procesu. Navíc se jistě najde dostatek firem, které pro Cybertruck nabídnou dnes tak oblíbené polepy.

Nedávno se na testovací dráze za továrnou Tesla Fremont objevil nový, mírně upravený prototyp elektromobilu Tesla Cybertruck. V současné době Tesla prohání po silnicích alfa prototypy. Brzy se má přesunout k betatestovaní tak, aby výroba mohla začít koncem roku 2022. Tedy tři roky po představení v roce 2019.

SOUVISEJÍCÍ: Tesla hlásí 1 milion rezervací na elektromobil Cybertruck

Co je z pohledu na nový prototyp patrnější, než dříve, je obří přední sklo (vyrobeno z Tesla armor glass, takže výměna jistě nebude levná) a opravdu masivní klasický stěrač (původně se hovořilo o jakési nové elektromagnetické technologii stírání). Plus, prototyp má samozřejmě postranní zrcátka, která by ale časem mohla být nahrazena kamerami a displeji uvnitř kabiny.

zdroj: Electrek.co, Electrek.co

The post Tesla Cybertruck: z továrny bude vyjíždět v jediné barvě, „žádné“ first appeared on Hybrid.cz.