Tesla: do dvou let budeme mít 3x více nabíjecích stanic

Tesla oznámila plány na ztrojnásobení své sítě nabíjecích stanic Tesla Supercharger během následujících dvou let. Tahle firma si prostě neklade malé cíle.

Tržní kapitalizace Tesly aktuálně přesáhla 1 bilion dolarů a firma oznámila, že je schopna vyrábět 1 milion aut ročně. Toto číslo se brzy navýší směrem ke dvojnásobku díky spuštění nových gigatováren Berlín a Texas. Jen za poslední čtvrtletí dodala Tesla 241 300 aut.

V současné době má Tesla k dispozici 630 servisních lokací a obchodů a 3254 stanic Tesla Supercharger s 29 281 konektory (meziročně +50 %). Na některých místech, zejména v Kalifornii během svátků, se už ale na Superchargerech tvoří fronty.

Navíc v USA nemohou řidiči elektromobilů značky Tesla používat jiné (např. CCS) nabíječky pokud si nepořídí také redukci. V Evropě se elektromobily Tesla prodávají již s CCS konektorem v základní výbavě.

I proto je další masivní rozšiřování sítě nabíječek Tesla Supercharger samozřejmě vynikající nápad. Pochybujeme, že ji Tesla během následujících dvou let ztrojnásobí, ačkoliv nedávno otevřela v Šanghaji novou továrnu na výrobu Superchargerů. U Tesly, resp. ve světě Elona Muska, jsou ale ambiciózní – a často v avizovaném čase nesplnitelné – cíle dobrým zvykem.

zdroj: Electrek.co

The post Tesla: do dvou let budeme mít 3x více nabíjecích stanic first appeared on Hybrid.cz.