Tesla má flotilu nových elektrických tahačů Tesla Semi

V rámci finančních výsledků pro rok 2021 Tesla jen tak mimochodem potvrdila, že má novou flotilu elektrických tahačů Tesla Semi.

Situace kolem elektrických tahačů Tesla Semi je v posledních měsících značně nejasná. Původně měly jít na trh už v roce 2019, ale jak už to tak u Tesly bývá, stihlo je několik odkladů. Naposledy Tesla potvrdila, že první zákazníci obdrží elektrické tahače Tesla Semi koncem tohoto roku (2022). Jenže v konferenčním hovoru Elon Musk řekl, že letos Tesla nebude uvádět žádné nové produkty, konkrétně ani Semi.

SOUVISEJÍCÍ: Tesla Semi na novém videu, blíží se spuštění výroby?

Jejich malosériová prototypová výroba přitom už začala v nově vybudovaném provozu v rámci Tesla Gigatovárny Nevada. Tamtéž Tesla vybudovala svou pilotní nabíjecí stanici Megacharger určenou právě pro elektrotahače Tesla Semi. A právě v okolí Gigafactory Nevada si Tesla provozuje svou soukromou flotilu čtyř zbrusu nových tahačů Semi, které se objevily i na fotce ve výroční zprávě.

Elektrotahač Tesla Semi prý dokáže překonat očekávání v oblasti dojezdu. Ten se má pohybovat mezi 480 až 800 km. foto: Tesla

V čem je přesně problém zatím není zcela jasné. Objednávek na elektrotahače není málo, už to budou určitě stovky, možná i tisíce. Spekuluje se, že by mohlo jít o problémy s rozjezdem výroby nových bateriových článků 4680. Mezitím, co Tesla zdržuje uvedení svých tahačů, už ale firmy jako Volvo, Daimler a BYD dodávají svá těžká nákladní auta do rukou zákazníků po stovkách. Podobně jako v případě pick-up trucku Tesla Cybertruck má tady Tesla proti zbytku trhu zpoždění a menší problém.

zdroj: Tesla

The post Tesla má flotilu nových elektrických tahačů Tesla Semi first appeared on Hybrid.cz.