Tesla Model Y: nejprodávanější auto v Evropě za první čtvrtletí!

Elektromobil Tesla Model Y bylo třetí nejprodávanější auto roku 2022. A první čtvrtletí roku 2023 ukazuje, že to nebyla náhoda.

V roce 2022 se elektromobil Tesla Model Y umístil ještě za dvěma nejprodávanějšími modely značky Toyota. Ty mu ale v prvních třech měsících letošního roku musely ustoupit a Model Y se vyšvihnul na první příčku – alespoň v Evropě podle statistik JATO Dynamics pro magazín Motor1. Podle nich Tesla prodala na evropském kontinentu za první čtvrtletí 2023 celkem 267 2000 elektromobilů Tesla Model Y (meziročně +69 %).

Felipe Munoz, globální analytik společnosti JATO Dynamics, uvedl: „Zvýšení výroby spolu s menším počtem problémů v dodavatelském řetězci umožnilo společnosti Tesla konečně dodávat vozy svým zákazníkům v rychlém tempu. Model Y bude pravděpodobně na konci letošního roku patřit mezi 5 nejprodávanějších produktů v Evropě.“

Minulý rok kralující Toyota Corolla mezitím spadla na 256 400, následovaná modely Toyota Hilux (214 700), Toyota RAV4 (211 000) a Toyota Camry (166 200). Podle Motor1 může za zvýšení prodejů snižování cen elektromobilů Model Y a neustávající globální expanze, včetně intenzivního navyšování výroby. Už teď se ostatně mluví o další Tesla gigatovárně, která by podle všeho mohla vyrůst v Mexiku, Indii nebo jinde v jihovýchodní Asii.

zdroj: Electrive

The post Tesla Model Y: nejprodávanější auto v Evropě za první čtvrtletí! first appeared on Hybrid.cz.