Tesla oficiálně přesouvá své sídlo z Kalifornie do Texasu

Elon Musk oznámil, že Tesla přesune své sídlo z kalifornského Palo Alto, kde sídlila od založení, do Austinu v Texasu. Samotný Musk už se do Texasu přestěhoval.

Kalifornie, nejlidnatější a nejbohatší americký stát, v posledních letech čelí mnoha problémům. Ať už je to nápadné ekonomické rozdělení společnosti a s tím související chudoba, úbytek obyvatel, nedostatek vody, obrovské požáry, nebo vysoké daně. To vše má za následek odliv velkých firem mimo stát. A jejich ejčastějším „příjemcem“ je právě Texas.

Elona Muska rozezlila Kalifornie zejména v době, kdy byla pandemie čínského koronaviru Covid-19 na vrcholu. Byl donucen omezit výrobu automobilky Tesla a rozhodl se osobně přestěhovat do Texasu. Konkrétně do Austinu, kde Tesla momentálně buduje novou gigatovárnu. Navíc jeho další společnost SpaceX buduje v jižním Texasu v lokaci Boca Chica svou vlastní vesmírnou základnu zvanou Starbase.

Už delší dobu se proto spekulovalo, že by se do Texasu mohla oficiálně přesunout celá Tesla. Což Musk nyní potvrdil. Dodal, že ačkoliv ve státu bude Tesla dál rozšiřovat svou přítomnost, Kalifornie už je Tesle malá. Dodal, že jedním z důvodů pro přesun je mimo jiné i to, že pro zaměstnance je v Kalifornii těžko dostupné neustále zdražující bydlení.

Zatím není jasné kde přesně se bude v Austinu nové sídlo společnosti Tesla nacházet. Pravděpodobné je, že někde v blízkém okolí nové Tesla Gigafactory Austin (přezdívané „Giga Texas“).

zdroj: electrek.co

The post Tesla oficiálně přesouvá své sídlo z Kalifornie do Texasu first appeared on Hybrid.cz.