Tesla postaví další gigatovárnu nejspíš v Mexiku

Nové gigatovárny Tesla v Texasu a Berlíně dosáhly nových milníků a americká automobilka už pokukuje po další destinaci.

Výroba elektromobilů Tesla Model Y v Gigatovárně Berlín dosáhla nedávna 3000 aut za týden, roční výrobní kapacita je tedy teoreticky přes 150 000. Stalo se tak jen pár dní poté, co stejnou metu překročila také nová gigatovárna v Texasu. A to i navzdory tomu, že přicházejí zprávy o tom, že v gigafactory Berlín vládne nemalý chaos.

Tesla Gigafactory Mexiko je něco, o čem se už delší dobu spekulovalo a teď se zdá, že se blíží oficiální oznámení. Tesla už delší dobu odebírá z Mexika zboží od řady dodavatelů a dokonce si kvůli tomu zařídila i vlastní pruh na hraničním přechodu se státem Nuevo Leon. Elon Musk už dříve hovořil o tom, že se pro novou továrnu rozhoduje mezi Kanadou, Mexikem a USA.

V říjnu se Elon Musk přímo v Mexiku setkal s místním guvernérem. Tesla se údajně zajímala zejména o lokalitu v obci Santa Catarina, která leží nedaleko Monterrey. Odhadovaná výše investice se pohybuje mezi $800 mil. až $1 mld. Cílem automobilky Tesla je vyrábět 20 milionů aut ročně do konce této dekády k čemuž bude potřebovat alespoň 12 gigatováren.

zdroj: Electrek.co

The post Tesla postaví další gigatovárnu nejspíš v Mexiku first appeared on Hybrid.cz.