Tesla přidá do své navigace nabíječky třetích stran, má podmínky

Tesla dosud ve své navigaci zobrazovala pouze své nabíjecí stanice Tesla Supercharger a Destination Charger. Nově začne přidávat i nabíječky třetích stran.

Tesla začne s přidáváním cizích nabíjecích stanic do své navigace nejprve v Evropě a Izraeli. Doslova ale píše: „Rychlonabíječky třetích stran, které splňují naše standardy výkonu a spolehlivosti, budou automaticky přidány do navigace Tesla jako kvalifikované nabíječky třetích stran. Záměrem je zajistit řidičům vozů Tesla bezproblémové nabíjení.“

Toto je umožněno zejména přechodem elektromobilů Tesla v Evropě na standard CCS. Pro přidání Tesla vyžaduje, aby průměrná úspěšnost nabíjení na nabíječce byla minimálně 90 %. A řidiči elektromobilů Tesla museli nabíječku využívat alespoň každý čtvrtý den po dobu 60 dní. Tesla si také vyhrazuje právo na základě těchto podmínek ze své mapy vyřazovat.

Nový krok jde ruku v ruce s tím, že Tesla v Evropě (opět díky CCS) otevřela svou síť rychlonabíječek Supercharger také elektromobilům třetích stran a zavedla flexibilní nabíjecí tarify.

zdroj: Tesla

The post Tesla přidá do své navigace nabíječky třetích stran, má podmínky first appeared on Hybrid.cz.