Tesla rozšíří Gigatovárnu Šanghaj na 1 milion aut ročně

Tesla v nejbližších týdnech otevře dvě nové Gigatovárny – Berlín a Texas. K tomu ale chystá masivní rozšíření Gigafactory Šanghaj, a to na kapacitu 1 milionu elektromobilů ročně.

Už v listopadu 2021 ohlásila Tesla, že investuje $200 mil. do rozšíření Gigafactory Šanghaj v Číně. Mimo jiné to znamenalo přijetí 4000 nových zaměstnanců. Magazín Electrek nyní na základě zjištění Reuters informuje, že čínskou továrnu chystá další rozšíření. Tamní gigatovárna je aktuálně pro americkou Teslu hlavním exportním hubem.

SOUVISEJÍCÍ: Tesla otevřela v Šanghaji novou továrnu na výrobu Superchargerů

V rámci nové exoanze Tesla plánuje rozšířit výrobu dílů, aby uspokojila rostoucí poptávku po exportu. Vyplývá to z dokumentu, který předložila tamní městské správě. Automobilka přidá výrobní dílny, zvýší počet pracovníků a prodlouží dobu provozu zařízení. Cílem je dostat výrobní kapacitu v Tesla Gigafactory Šanghaj až na 1 milion elektromobilů ročně.

V posledním čtvrtletí 2021 vyrobila asi 178 000 vozů. Podle magazínu Electrek jde nyní o největší a nejproduktivnější továrnu na elektromobily na světě. Už na konci roku 2021 byla roční výrobní kapacita kolem 800 000 elektromobilů. Továrna byla přitom mezi prosincem 2018 a spuštěním výroby v prosinci 2019 vybudována a rozběhnuta ve zcela rekordním čase.

zdroj: Electrek.co

The post Tesla rozšíří Gigatovárnu Šanghaj na 1 milion aut ročně first appeared on Hybrid.cz.