Tesla staví další továrnu. Megafactory bude chrlit obří baterie nahrazující elektrárny

V kalifornském městě Lathrop právě položili základní kámen nové továrny Tesla. Budou se v ní vyrábět baterie Megapack, tedy velké baterie, ze kterých se skládají systémy nahrazující elektrárny.

V současné době se baterie pro domácí (Powerwall) i průmyslové (Powerpack, Megapack) vyrábějí v gigatovárně Tesla Nevada. Nyní ale firma rozšíří výrobu do domovské Kalifornie. Potvrzuje tím, že je z velké části také energetickou společností a nejen automobilkou.

Sonny Dhaliwal, starosta kalifornského města Lathrop, při pokládání základního kamene nové továrny Tesla Megafactory. foto: Sonny Dhaliwal

Modulární 3MWh bateriové úložiště Tesla Megapack bylo představeno před dvěma lety. Od té doby nahrazují běžné elektrárny po celém světě. Nedávno však jednu baterii Tesla Megapack v Austrálii zachvátil požár. Zásadní výhodou řešení Tesla Megapack je i rychlost instalace, která se počítá v týdnech či měsících, narozdíl od let při budování nových elektráren.

zdroj: Electrek.co

The post Tesla staví další továrnu. Megafactory bude chrlit obří baterie nahrazující elektrárny first appeared on Hybrid.cz.