Tesla testuje nové střešní solární tašky

Střešní solární tašky značky Tesla ani zdaleka nedostály tomu, co ohledně nich Elon Musk nasliboval. Změní to nová verze?

Solární tašky Tesla prozatím zůstávají asi nejvíce „zklamávajícím“ produktem značky. I přes dlouhotrvající vývoj, první verze se objevila v roce 2017, verze 2.0 pak v roce 2019, stále nejde o produkt, který by mohla firma masově prodávat a instalovat. Přitom ještě před pár lety si pElon Musk představoval, že bude instalovat 1000 solárních střech týdně.

Solární střešní tašky Tesla. foto: Tesla

To se ale nestalo, ani zdaleka. Jak se podařilo zjistit magazínu Electrek.co, ve 2. čtvrtletí 2022 nainstalovala asi 2,5 MW solárních tašek, tedy asi 23 střech týdně. Později od instalací solárních tašek v USA (jediné zemi, kde je zatím prodává, navzdory slibům o vstupu do Evropy) upustila zcela. Nicméně na domech svých vybraných zaměstnanců prý aktuálně testuje Tesla solární střešní tašky v3.5.

Hlavní předností nové střešní solární tašky Tesla má být právě mnohem snazší instalace a navíc i vyšší odolnost a životnost. Pokud půjde u pilotních instalací vše dobře, Tesla by mohla nabídnout novou verzi 3.5 už koncem roku spolu s restartováním instalací a možná konečně i vývozem do Evropy?

zdroj: Electrek.co

The post Tesla testuje nové střešní solární tašky first appeared on Hybrid.cz.