Tesla ukázala nový elektromobil, Elon Musk prý kvůli němu skousne i reklamu

Tesla uspořádala každoroční setkání akcionářů. Elon Musk při té příležitosti zmínil několik zajímavých novinek.

Během prezentace Elon Musk potvrdil, že Tesla aktuálně pracuje na dvou nových elektromobilech, které zatím neodhalila. Siluetu jednoho z nich, nejspíš tolik očekávaného „levného elektromobilu“, který zatím známe jako Tesla Model 2, dokonce bylo možné vidět v prezentaci.

Očekává se, že jeho cena bude kolem $25 000, tedy asi půl milionu korun. Pro srovnání, cena elektromobilu Tesla Model Y je dnes na evropském trhu asi dvojnásobná.

Druhým autem bude nejspíš taktéž neméně očekávané robotaxi, tedy službu robotického sdílení aut (původně známou jako Tesla Network). Elon Musk řekl, že očekává, že obě auta by se mohla prodávat v objemu až 5 milionů kusů ročně.

Elon Musk, šéf Tesly, který podle vlastních slov doslova „nenávidí reklamu“, bude dokonce ochoten v případě vysokoobjemových modelů nějaký ten nákup reklamy skousnout. Pro tak vysoké prodeje už totiž bude potřeba poptávku podpořit.

Musk doslova řekl: „Zkusíme trochu reklamy a uvidíme, jak to půjde.“ Sám si přitom dlouhá léta z ostatních automobilek a jejich výdajů na reklamu tropil žerty a ironie si je prý vědom. Dodal, že pokud jsou reklamy „zábavné a zajímavé, blíží se smysluplnému obsahu“.

zdroj: Tesla, Electrek.co

The post Tesla ukázala nový elektromobil, Elon Musk prý kvůli němu skousne i reklamu first appeared on Hybrid.cz.