Tesla využije recyklované materiály pro výrobu baterií

Panasonic bude odebírat měděnou fólii vyráběnou z recyklátu ve společnosti Redwood Materials. Z ní pak bude vyrábět baterie pro elektromobily Tesla.

JB Straubel byl v pořádí pátým zaměstnancem/spoluzakladatelem společnosti Tesla a je jedním ze strůjců jejího úspěch. Byl hlavním technickým šéfem Tesly až do července 2019, kdy se přesunul do „poradenské“ pozice. Už v roce 2017 totiž založil firmu Redwood Materials, která se specializuje na recyklaci li-ion baterií a elektronického odpadu.

Že mu to docela jde dokazuje i fakt, že Panasonic ohlásil, že do konce roku začne v Tesla Gigatovárně 1 (kde vyrábí bateriové články pro Teslu) využívat právě recykovanou anodovou měděnou fólii od Redwood Materials. Elektromobily značky Tesla tak budou ještě o něco šetrnější. Navíc si tak zajistí bezpečnější dodavatelský řetězec.

V nedávné době získala firma Redwood Materials investici $700 mil. Mezi investory je např. také Amazon. Mezi klienty je kromě Panasonicu také Ford nebo Envision EASC (výrobce baterií pro elektromobil Nissan Leaf 40kWh). Roční výrobí kapacita anodových a katodových materiálů má být až 100 GWh.

zdroj: Redwood Materials, Electrek

The post Tesla využije recyklované materiály pro výrobu baterií first appeared on Hybrid.cz.