Tesla začne dodávat elektromobily Model 3 a Model Y s procesorem AMD Ryzen také do Evropy

Elektromobily Tesla se dlouhodobě můžou pochlubit jedním z nejresponzivnějších infotainmentů mezi všemi značkami. Přesto bylo co vylepšovat. Tesla si to vzala k srdci a do nových elektromobilů Tesla Model Y a Tesla Model 3 montuje nový procesor AMD Ryzen.

V gigatovárně Tesla Šanghaj už začala výroba elektromobilů Tesla Model Y vybavených čipem AMD Ryzen namísto staršího a méně výkoného Intel Atom E3950. Nové procesory výrazně zlepšují výkon infotainmentu, rychlost vykreslování, a tedy i odezvu.

Nejnovější elektromobily Tesla přicházejí, kromě mnoha jiných zajímavostí, také se sadou videoher (např. skvělá Polytopia). Jejich hraním si můžete krátit čas na nabíjecích stanicích. I proto je výměna zastaralých Atomů za AMD Ryzen vítanou změnou.

Podle nejnovějších informací se elektromobily Tesla Model 3 a Model Y vybavené Ryzeny už brzy dostanou také do Evropy. Spekuluje se také o možnosti, že by se v autech mohla objevit místo 12V olověné baterie nová 12V li-ion baterie, kterou už mají nové verze Model S a Model X.

zdroj: Tesmanian

The post Tesla začne dodávat elektromobily Model 3 a Model Y s procesorem AMD Ryzen také do Evropy first appeared on Hybrid.cz.