Tesla získala největší zakázku ve své historii

Tesla vyrobí pro 100 000 elektromobilů pro společnost Hertz Global Holdings Inc, globální síť autopůjčoven. Pro Teslu to bude znamenat příjem asi $4,2 mld., pro Hertz zásadní krok směrem k elektrifikaci flotily.

Tesla by měla 100 000 elektromobilů dodat firmě Hertz během následujících 14 měsíců. Ač se musí potýkat s podobnými problémy jako ostatní automobilky, neměl by to pro ni být problém. Aktuálně dosáhla výrobní kapacity 1 milionu aut ročně.

Podle magazínu Bloomberg platí Hertz za auta plnou cenu. Nedostal tedy množstevní slevu, jak bylo v automobilovém průmyslu dosud – natož pro zakázku takového objemu – běžné. Tesla v současné době slevy dávat nemusí – čekací doba na elektromobily je několikaměsíční, poptávka vysoce převyšuje nabídku.

Zákazníci autopůjčoven Hertz budou mít první elektromobily Tesla Model 3 (a časem možná i Tesla Model Y) k dispozici už začátkem listopadu, a to v USA i v Evropě. Samozřejmostí bude přístup k síti nabíjecích stanic Tesla Supercharger. Navíc Hertz buduje i vlastní nabíjecí infrastrukturu.

Hertz plánuje postupně nahradit většinu ze svých 500 000 osobních i nákladních aut elektromobily. Firma přitom během pandemie čínského koronaviru zkrachovala po ztrátě $1,7 mld. za rok 2020. Z problému ji vytáhly dvě investiční firmy, které za Hertz zaplatily $4,2 mld.

zdroj: tisková zpráva

The post Tesla získala největší zakázku ve své historii first appeared on Hybrid.cz.