Toyota uvedla domácí baterii, lze ji nabíjet z elektroaut

Toyota uvádí na trh bateriový systém pro rezidenční použití založený na technologii baterií pro elektrická auta.

Toyota vyvinula baterie pro domácí použití, které nabízejí bezpečnost, životnost i dobrý poměr ceny a výkonu. Využila při tom desetiletí zkušeností z vývoje a výroby baterií pro elektrická auta, ať už hybridy, plug-in hybridy či elektromobily. V Japonsku se systém prodává pod označením „O-Uchi Kyuden System“ a jde o domácí bateriový systém pro ukládání energie. Předobjednávky začínají v těchto dnech a prodej v Japonsku bude zahájen v srpnu prostřednictvím stavitelů domů a všeobecných stavebních firem.

Systém O-Uchi Kyuden poskytuje jmenovitou kapacitu 8,7 kWh a jmenovitý výkon 5,5 kW. Tím je zajištěna bezpečnost a dodávka elektřiny pro celou domácnost nejen v běžných situacích, ale dokonce i při výpadcích proudu způsobených přírodními katastrofami.

Navíc díky propojení s fotovoltaickým systémem může dodávat odpovídající množství elektřiny podle potřeb zákazníka po celý den i noc. Toyota věří, že používání tohoto systému podpoří využívání solární energie.

Systém podporuje napájení z elektrifikovaných vozidel (HEV, PHEV, BEV, FCEV) při 100 V AC a může využívat elektřinu uloženou v elektrifikovaných vozidlech jako záložní zdroj energie při výpadku proudu.

zdroj: tisková zpráva

The post Toyota uvedla domácí baterii, lze ji nabíjet z elektroaut first appeared on Hybrid.cz.