Úřad vlády ČR využívá 55 elektromobilů Škoda Enyaq iV

Škoda AUto vyhrála výběrové řízení na dodávku vozů Úřadu vlády ČR, který je využije pro přepravu vrcholných evropských představitelů po dobu českého předsednictví v Radě EU.

Ve službách Úřadu vlády ČR tak nyní začíná jezdit 55 elektromobilů Škoda Enyaq iV. Mladoboleslavská automobilka navazuje na historicky první české předsednictví v roce 2009, kdy ke stejnému účelu sloužily automobily Škoda Superb.

Flotilu elektrických vozů oficiálně předal ministrovi pro evropské záležitosti Mikuláši Bekovi člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za prodej a marketing Martin Jahn. České elektromobily poslouží k přepravě delegátů na neformální summit hlav států a předsedů vlád a neformální jednání Rad EU na úrovni ministrů.

foto: Škoda Auto

Kromě toho poukazují i na ekologický akcent  českého předsednictví. Elektromobil Škoda Enyaq iV je symbolem nové éry automobilky Škoda a jejím prvním  sériově vyráběným vozem, který byl od základu vyvinut jako elektromobil. Spojuje v sobě lokálně  bezemisní provoz s přednostmi typickými pro značku ŠKODA, mezi něž patří velkorysý prostor a  emocionální vzhled.

Úřad vlády ČR má k dispozici 55 vozů ENYAQ iV 80X s pohonem všech kol v barvě černá Magic a interiérem EcoSuite z udržitelných materiálů, které zásluhou špičkové  výbavy poskytují maximální úroveň bezpečí i komfortu. Úřadu vlády ČR budou vozy Škoda Enyaq iV s oficiálními polepy českého předsednictví v Radě EU k dispozici do konce letošního roku. Jejich řízení budou mít na starosti příslušníci Ochranné  služby Policie ČR.

Ti prošli v uplynulých týdnech intenzivním tréninkem, při kterém byli obeznámeni se specifiky provozu elektromobilů. „Součástí českého předsednictví je mimo jiné i prezentace  České republiky. V podobě vozidel ENYAQ iV jasně prezentujeme tradiční českou značku a  zároveň se hlásíme k podpoře elektromobility a ochraně klimatu,“ zdůraznil ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek. 

Pro snadné a pohodlné nabíjení flotily elektromobilů bude využívána služba Chargee. Tato  platforma přináší zatím nejucelenější řešení elektromobility pro fleetové zákazníky v ČR. Primárně  je určena pro firmy, státní orgány, nákupní centra, hromadná sportoviště nebo hotely, ale také pro prodejce automobilů, dopravní společnosti či velkokapacitní parkoviště. Chargee spojuje vlastníky  dobíjecí infrastruktury s majiteli elektromobilů. Díky tomu lze efektivně řídit a sledovat celou flotilu  elektromobility. Řidiči snadno najdou vhodnou dobíjecí stanici, kde nabijí své vozidlo a jednoduše  za tuto službu přes aplikaci či kartičku zaplatí.

Speciálně pro potřeby českého předsednictví byly zřízeny 4 wallboxy v garážích Úřadu vlády ČR, v nichž vozy parkují. Kromě toho vznikl mobilní hub  se 14 AC dobíjecími body a 1 rychlonabíječkou u Kongresového centra Praha, kde bude probíhat  většina jednání, během nichž lze elektromobily dobíjet. 

České předsednictví v Radě EU oficiálně zahájil Koncert pro Evropu na Státním zámku Litomyšl.  Pořadatelé Národního festivalu Smetanova Litomyšl a Česká filharmonie se v tento slavnostní den  společně přihlásí k evropskému kulturnímu dědictví a zásadním hodnotám evropského projektu – solidaritě, toleranci, svobodě, rovnosti a respektu.

zdroj: tisková zpráva

The post Úřad vlády ČR využívá 55 elektromobilů Škoda Enyaq iV first appeared on Hybrid.cz.