Urbis a Future Mobility představí trendy chytrých měst

Od 20. do 22. září proběhnou na brněnském výstavišti Veletrh chytrých řešení pro obce a města Urbis Smart City Fair a nový projekt zaměřený na dopravu Future Mobility. Akce jsou určeny hlavně představitelům obcí a dále všem, kteří se pohybují v oboru dopravy.

Poslední den je na výstavišti připraven Den čisté mobility. V plánu je program pro širokou veřejnost a především seznámení s bezemisními a nízkoemisními dopravními prostředky a přepravními systémy pro budoucnost založenými na alternativních pohonech, preferenci hromadné dopravy, sdílení a digitalizaci. Vstup na Den čisté mobility je zdarmazástupci samospráv mají vstup zdarma po celé tři dny.

Urbis i Future Mobility mají pak svou výstavní část v pavilonu A, na venkovních plochách bude instalováno Demo City, kde budou probíhat praktické ukázky. Ve spolupráci s Centrem dopravního výzkumu, firmami Roboauto a Artin se bude na výstavišti pohybovat autonomní minibus. V Demo City budou k vidění například cargo kola jako nosiče zařízení a strojů pro údržbu například městského mobiliáře nebo distribuci zboží. 

Konference URBIS je rozčleněna do bloků Urbis Innovation, Urbis Environment a Urbis Management. Posluchači se seznámí s konkrétními zkušenostmi z českých měst a ze zahraničí – například z Poznaně, se zkušenostmi s elektromobilitou ve městech, využitím geotermálních technologií nebo s cestou k udržitelnému vozovému parku v dopravních podnicích.

Středeční dopoledne bude věnováno současným trendům a výzvám městské inteligentní mobility. Podívejte se na podrobný doprovodný program. Součástí programu jsou v úterý a ve středu workshopy, kde bude možné diskutovat o výhodách elektrických motocyklů, provozu užitkového elektromobilu, nabíjení elektrických vozidel na velkých parkovištích, nabíjecí infrastruktuře, cyklomobilitě nebo českých městech v projektu Horizon. 

Future Mobility je nový veletrh zaměřený na technologie, které v budoucnosti dopravu ovládnou. Zaměřuje se na vše, co souvisí s digitalizací a autonomní mobilitou. K budoucnosti patří také eliminace emisí a počtu aut v centrech měst. V Demo City u pavilonu A se proto představí alternativní dopravní prostředky, například cargo kola, která mohou sloužit pro last mile delivery nebo nosiče prostředků pro údržbu městského mobiliáře. 

22. září je na výstavišti určeno příznivcům alternativní mobility a široké veřejnosti. Celý den budou probíhat na venkovní ploše u pavilonu A programy prezentující například využití cargo kol nebo autonomii v dopravě. Vstup na výstaviště je tento den zdarma.

Výstaviště bude otevřeno od 9 do 17 hodin, nejvýhodněji lze získat vstupenky při nákupu na webových stránkách Veletrhů Brno. Vstup na všechny dny lze pořídit za 450 Kč, jednodenní za 250 Kč. 22. září je vstup na výstaviště zdarma, zástupci samospráv mají na výstaviště vstup zdarma po celé tři dny.

zdroj: tisková zpráva

The post Urbis a Future Mobility představí trendy chytrých měst first appeared on Hybrid.cz.