US očekává zpoždění dodávek LED

Epidemie Coranoviru se začíná projevovat i v ekonomickém měřítku. Kvůli nákaze v Číně, která patří mezi hlavní výrobce nejen LED technologií, se zpožďuje celý dodavatelský řetězec. Americké společnosti pro osvětlení, Cooper Lighting Solutions a Satco, vydaly oznámení o pravděpodobném přerušení dodávek LED produktů.

Společnost Cooper Lighting Solution ve svém oznámení „Coronavirus Update“ uvedla, že v důsledku restrikcí cestování a logistiky čínskými úřady, dodavatelé dosud neobnovili výrobu. Toto zpoždění se projeví v příštích týdnech v podobě přerušení dodávek u některých produktů.

Společnost rovněž uvedla, že se bude snažit minimalizovat dopady a pracuje na stanovení priorit výrobního plánu tak, aby co nejlépe podporovala své zákazníky. Společnost Cooper Lighting také naznačila, že díky místním součástkám a materiálům zvýší možnosti svých výrobních zařízení v Severní Americe.

Společnost Satco také zaslala svým zákazníkům oznámení, ve kterém popsala probíhající situaci v Číně v důsledku nákazy. Protože čínští zaměstnanci cestující zpět do práce z jiné oblasti zůstanou v karanténě po dobu 14 dnů pod dohledem vlády. Dá se tedy předpokládat, že i když továrny obnoví výrobu, bude zde nedostatek pracovních sil. Prozatím společnost disponuje dostatečnou zásobou ve svých skladech, ale dá se očekávat, že i tak se problémy Číny v dohledné době projeví.

Zdroj: ledinside.com