UVC LED aplikace pro dezinfekci

Ze stále větší hrozbou coranovirové infekce roste poptávka po UVC LED dezinfekčních zařízeních. Různé aplikace pro ošetření vody, vzduchu či povrchů se stávají obchodním trhákem.

Společnost High Power Lighting (HPL) z Tchaj-wanu, která se zaměřuje právě na UVC LED technologie, připravuje hned tři nové UVC LED dezinfekční aplikace. Dle generálního ředitele společnosti, C. H. Weiema, jsou nové UVC LED čipy na dostupné cenové hladině a jsou připraveny uspokojit masovou produkci.

HPL v letošním roce uvede klimatizaci s integrovanou dezinfekční funkcí, ta pomocí vestavěných UVC LED snižuje množství bakterií a virů v cirkulovaném vzduchu. Společnost HPL kromě klimatizace uvede také mobilní dezinfekční čističku vzduchu.

Další plánovaná aplikace je dezinfekční jednotka pro tekoucí vodu, ta by měla odstranit 99,9% bakterií. V této kategorii není pouhý výkon UVC LED jediným podstatným faktorem, který ovlivňuje účinnost dezinfekce. Je také důležité, aby byly dezinfikované předměty rovnoměrně vystaveny UVC světlu. Je zde tedy rovněž zásadní optický design výrobku. Díky patentované optické technologii HPL vyžaduje proudící dezinfekční modul vody pouze jednu 20mW UVC LED, aby rovnoměrně šířil světlo uvnitř modulu a dosáhl požadované míry dezinfekce.

Otázkou ovšem zůstává, jestli výrobní kapacity v zasažených oblastech, budou schopny uspokojit bezesporu silnou poptávku trhu po dezinfekčních zařízeních.

Zdroj: ledinside.com