V elektromobilech Tesla půjdou spustit hry ze Steamu

Elon Musk aktuálně řekl, že Tesla pracuje na tom, aby v jejích elektromobilech bylo možné hrát hry ze služby Steam.

Tesla pracuje na herní podpoře svých elektromobilů dlouhodobě. V současné době provozuje platformu Tesla Arcade, na které lze hrát jak staré herní hity, tak i novější, např. famózní strategii Polytopia. Nedávno začala Tesla vybavovat své elektromobily novými čipy AMD Ryzen a grafikou Navi 23.

Díky tomu elektromobily Tesla nabízejí podobný výpočetní výkon, jako současné herní konzole Xbox Series X nebo Sony PlayStation 5. Kde ale zaostávají je paměťová propustnost a celkový objem paměti, kde je Tesla na polovině (8 GB vs 16 GB).

Šéf Tesly Elon Musk věří, že právě palubní zábava bude klíčová pro dobu, kdy auta začnou jezdit sama – což on sám už skrze systém Tesla Autopilot už řadu let slibuje. A ačkoliv je Tesla v tomto ohledu mezi automobilkami nejdále, zatím stále nejde o plnohodnotné robotické řízení za všech okolností.

Nicméně až se to podaří, bude možnost hrát Steam hry jistě velmi vítanou možností. Pokud se totiž uživatelé budou moct přihlásit ke svému Steam účtu, otevře se jim přístup k jejich vlastní knihovně her. Muskovým snem je, aby připravovaný elektromobil Tesla Cybertruck byl schopen spustit polský RPG hit Cyberpunk 2077.

zdroj: Electrek.co

The post V elektromobilech Tesla půjdou spustit hry ze Steamu first appeared on Hybrid.cz.