V Pekingu se snoubí minulost s přítomností

Jsem ze Skotska a jmenuji se Bruce, ale mnozí Číňané mi říkají Lao Bu. Pracoval jsem v pekingském rádiu a byl zodpovědný za program s názvem Bruce v Pekingu – Lao Bu v Pekingu.

Hledám zajímavá místa ve městě, bavím se s místními lidmi a fotím, a pak tato místa mohu představovat. Mým největším koníčkem je ovšem fotografování.

Když jsem poprvé přiletěl do Pekingu, bylo to místo velmi odlišné od mého skotského domova. V té době měl Peking stále mnoho tradičních rysů čínského života, což se mi moc. Myslím, že nejideálnější tu stále je žít ve staré zástavbě proslulé úzkými uličkami.

Kontrast mezi tradičními architekturami a nejmodernějšími budovami z 21. století je skutečně úžasný, což je skvělé pro fotografování. Existuje místo, kde můžete současně zachytit moderní budovy CCTV a deníku People's Daily a zároveň starobylé domy, čím dosáhnete ostrého kontrastu.

Tento kontrast je vidět všude, stačí se projet ulicemi na kole. Zachovávají se ovšem staré zvyky, což je lepší než vymazat minulost kvůli novým věcem. Město si zachovává svoji charakteristiku a lidé o tom budou přemýšlet. Peking nebude nikdy stejný jako ostatní moderní města v Číně či v zahraničí.