Veletrh vědy 2023: srovnání spermií savců, úniková hra i podpis v hlaholici, vstup zdarma

Více než 100 expozic láká návštěvníky 7. ročníku Veletrhu vědy. Na největší vědecké akci v Česku se odborníci podělí o nejnovější vědecké poznatky a přesvědčí děti i dospělé, že věda je zábava. Veletrh vědy pořádá 8. až 10. června 2023 Akademie věd ČR na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Vstup je tradičně zdarma.

Jak poznat rozdíl mezi spermií potkana, myši i člověka, možnost zahrát si na tajného agenta nebo se naučit podepsat se nejstarším slovanským písmem, hlaholicí. Nejen tyto aktivity jsou lákadly letošního Veletrhu vědy.

Tři červnové dny v Letňanech budou nabité poznáváním světa vědy, výzkumu a nejnovějších technologií. Vystavovatelé pečlivě zvažují, s čím se ve svých expozicích předvedou. Akce je totiž určena jak pro širokou veřejnost, tak pro odborníky. Proto se na ploše více než 8 000 m² odehraje spousta zábavných a interaktivních aktivit, lidé se ale můžou zúčastnit i doprovodného programu ve formě panelových diskuzí, přednášek a workshopů.

„Věda přitahuje nejen odborníky, ale každoročně ve stále větší míře i veřejnost, a zejména děti a mládež. Svědčí o tom fakt, že loni se veletrhu zúčastnilo přes 30 000 návštěvníků ze všech koutů České republiky. Veletrh vědy je největší a nejrychleji rostoucí vědecká akce u nás, která nabízí to nejzajímavější ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů – a umí to podat zábavnou formou,“ říká Petr Borovský z Divize vnějších vztahů Střediska společných činností AV ČR, která má organizaci Veletrhu vědy na starosti.

Pouze na Veletrhu vědy mají lidé unikátní možnost se na jednom místě seznámit s takovým množstvím novinek a zajímavostí ze světa vědy a výzkumu. Letošní ročník jako vždy nabídne pestrou škálu zajímavých vystavovatelů – zúčastní se téměř všechna pracoviště Akademie věd ČR, vědecké instituce, firmy, vysoké školy, vzdělávací instituce i science centra. Novinkou bude účast ZOO Praha s programem na odbourávání fobií.

Veletrh vědy se koná 8. až 10. června 2023 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Vstup je zdarma. Největší populárně naučná akce v ČR, kterou každoročně pořádá Akademie věd ČR, se zabývá vědou ve všech jejích podobách a nabízí návštěvníkům to nejzajímavější ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů.

Představuje vědu a výzkum jako fascinující a zásadní odvětví lidské činnosti. Během tří dnů nabídne návštěvníkům více než 100 expozic, které doplní doprovodný program ve formě panelových diskuzí, přednášek a workshopů. Program, včetně všech vystavovatelů, najdete na www.veletrhvedy.cz, aktuality na https://www.facebook.com/veletrhvedy/ a https://www.instagram.com/veletrhvedy/.

zdroj: tisková zpráva, foto: Veletrh vědy

The post Veletrh vědy 2023: srovnání spermií savců, úniková hra i podpis v hlaholici, vstup zdarma first appeared on Hybrid.cz.