Velodyn proniká do 3D mapovaní s Lidar

Americká společnost Velodyn Lidar oznámila zajímavé propojení se dvěma poskytovateli řešení v oblastech 3D mapování terénu.

Velodyne a GeoSLAM, britský dodavatel 3D geoprostorové technologie, podepsali víceletý prodejní kontrakt na používání senzorů LiDAR v mobilním skeneru pro 3D mapování terénu. Senzory LiDAR od společnosti Velodyne umožňují systémům GeoSLAM nasbírat data pomocí složitých měření až do vzdálenosti 100 metrů. Mobilní skener lze použít v oblastech získávání dat pro reality a stavebnictví, zeměměřictví nebo těžbu.

Společnost Velodyne Lidar rovněž poskytuje společnosti NavVis technologii LiDAR pro přenosný vnitřní 3D mapovací systém. Skener je navržen pro zachycení reality ve složitých prostředích, jako jsou staveniště nebo vysoké budovy.

Senzory Velodyne Puck LITE poskytují obraz s vysokým rozlišením pro měření vnitřního i venkovního prostředí. Multifunkční senzor poskytuje plný 360 stupňový pohled na okolní prostředí. Data jsou zpracována ve formátu 3D v reálném čase, hlavní výhodou výrobku je vysoká kompaktnost a nízká hmotnost.

Zdroj: ledinside.com