Volkswagen doporučuje kupovat si místo jeho dieselů elektromobily

Německý automagazín Auto Zeitung přišel s tabulkou, ve které přímo srovnává spalovací a elektrická SUV, zejména co se týká celkových nákladů na vlastnictví. Automobilce Volkswagen se tabulka tak líbila, že se rozhodl udělat svou vlastní.

Automobilka Volkswagen ve své tabulce přímo srovnává svá dieselová a elektrická SUV, jmenovitě Tiguan s Volkswagen ID.4, Škoda Kodiaq a Škoda Enyaq iV a QAudi Q5 40 TDI quattro a Audi Q4 50 e-tron quattro. V původní tabulce Auto Zeitung byla ještě auta značek Mercedes a BMW.

Volkswagen ve své tabulce zdůrazňuje, o kolik víc ušetříte nákupem a provozem elektromobilu v porovnání s dieselem. Nasdílel ji na svém LinkedInu dokonce i šéf automobilky Herbert Diess. Ten, zdá se, chce ve Volkswagenu skutečně zavést nové pořádky. Elektromobilitu dlouhodobě podporuje, hodlá z Volkswagenu udělat primárně softwarovou společnost po vzoru Tesly.

Dokonce si nedávno na setkání s 200 manažery VW přizval přes videokonferenci Elona Muska, jehož je nejspíš velkým fanouškem. Aby jim poradil, jak ještě více a lépe inovovat.

Zpět k tabulce. Ta přímo porovnává jak daňové náklady, tak i cenu pojištění a náklady na palivo. Jde samozřejmě o německé ceny a německé reálie. I tak vychází provoz např. Enyaqu vs Kodiaq měsíčně při nájezdu 20 000 km ročně o 100 euro lépe. Pořizovací cena vybrané konfigurace je přitom srovnatelná, navíc se do ní počítají i dealerské slevy (Kodiaq) a německé dotace (Enyaq iV).

zdroj: Electrek.co

The post Volkswagen doporučuje kupovat si místo jeho dieselů elektromobily first appeared on Hybrid.cz.