Volkswagen představí na veletrhu e-SALON 2022 koncepční elektromobil ID. AERO

Českou výstavní premiéru v Letňanech oslaví studie Volkswagen ID. AERO, který je předobrazem modelu ID.7, jehož uvedení na trh v sériové podobě se očekává v druhé polovině roku 2023.

Volkswagen připravil pro nadcházející veletrh čisté mobility e-SALON v pražských Letňanech mimořádně atraktivní expozici, jíž bude vévodit studie budoucnosti, která oslaví českou výstavní premiéru. ID. AERO se představí v roli budoucí sériově vyráběné limuzíny rodiny ID. Volkswagen však do Letňan láká také na elektrickou současnost, kterou reprezentují modely ID.3, SUV ID.4 a SUV kupé ID.5. Zájemci si je budou moci nejen vyzkoušet během testovacích jízd, ale také se v panelové diskusi dozví, jak lze elektromobilitu začlenit do každodenního života v českých podmínkách.

„Volkswagen v rámci svých strategií ACCELERATE a Way to Zero důsledně realizuje svou průkopnickou vizi elektromobility, o čemž se mohou na vlastní oči přesvědčit také návštěvníci letošního e-SALONu v Letňanech, kde v české premiéře vystavíme studii elektromobilu budoucnosti – ID. AERO,“ říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „V atraktivní expozici představíme také naše kompletní portfolio sériově vyráběných modelů ID. s elektrickým pohonem a podělíme se o zkušenosti s provozem elektromobilů na českých silnicích.“

Hvězdami expozice značky Volkswagen na veletrhu čisté mobility e-SALON 2022 bude bezesporu studie elektromobilu budoucnosti ID. AERO. ID. AERO je výhledem na dalšího člena rodiny ID., který vstoupí do segmentu limuzín vyšší střední třídy v druhé polovině roku 2023 jako model ID.7. Jeho emocionální a současně velmi aerodynamický design (cx = 0,23) přispívá k dojezdu až 620 kilometrů a umožňuje mimořádnou nabídku prostoru v prémiovém interiéru. Evropská verze se bude sériově vyrábět v dolnosaském Emdenu.

Neméně velkou pozornost jako výše uvedená studie bude na e-SALONu v Letňanech přitahovat také již sériově vyráběné portfolio elektrických modelů rodiny ID. Kompaktní ID.3 zahájil třetí kapitolu strategického významu v historii značky Volkswagen, a postavil se tak po bok legendárních modelů Brouk a Golf, nabízí ve svém prostorném interiéru mimořádný komfort i nejvyšší úroveň bezpečnosti, kterou stejně jako u ostatních sourozenců z rodiny ID. potvrzuje pět hvězd od nezávislé organizace Euro NCAP. Mezi technické highlighty ve výbavě vozu patří například inovativní IQ.LIGHT, head-up displej s rozšířenou realitou nebo hlasový asistent.

Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech se ve dnech 10. až 13. listopadu 2022 (pro veřejnost od 11. listopadu) uskuteční čtvrtý ročník veletrhu e-SALON se zaměřením na čistou mobilitu, technologie a řešení pro elektromobilitu. Návštěvníci se tak mohou na jednom místě seznámit s nejnovějšími elektromobily, hybridními a dalšími ekologickými vozidly. Letošní novinkou bude rozšíření o oborovou sekci e-TECHNOLOGY, jíž jsou vyhrazeny prostory v hale 2 spolu s dalšími technologiemi a řešeními pro čistou mobilitu. Nové modely elektromobilů budou soustředěny do výstavních hal 3 a 4, zatímco v hale 8 budou probíhat zkušební jízdy s elektromobily.

zdroj: tisková zpráva

The post Volkswagen představí na veletrhu e-SALON 2022 koncepční elektromobil ID. AERO first appeared on Hybrid.cz.