Volvo investuje v Izraeli do pokročilých displejů

Volvo Cars prostřednictvím svého fondu Volvo Cars Tech Fund investuje do začínající společnosti Spectralics zaměřující se na optické a zobrazovací technologie. Ty by mohly přispět ke zvýšení bezpečnosti v autech a současně způsobit revoluci v oblasti automobilového uživatelského zážitku.

Izraelská společnost Spectralics, která má kořeny ve vývoji technologií pro letecký průmysl, pracuje na vývoji nejmodernější zobrazovací a optické infrastruktury zahrnující materiály, hardware a software a nabízející širokou škálu pokročilých optických vlastností.

Jedním z klíčových řešení, která má společnost na svém kontě, je vícevrstvá tenká kombinovaná fólie (MLTC) představující nový typ optické „fólie“, kterou je možné aplikovat na průhledné povrchy všech tvarů a velikostí. Pokud by byla tato fólie nanesena na čelní sklo nebo jiná okna ve voze, mohla by být využita pro zobrazování různé grafiky.

V rámci konfigurace pro čelní sklo by zmíněná technologie mohla vytvořit průhledový displej se širokým zorným polem, který by dokázal nabídnout grafiku vyjadřující vzdálenost, protože by zde byly virtuální objekty zakomponovány do reálného prostředí, čímž by došlo k vytvoření bezpečného a současně velmi intenzivního uživatelského zážitku.

„Spectralics je vzrušující začínající společnost disponující úžasnou a velmi slibnou technologií,“ uvedl Henrik Green, produktový ředitel ve společnosti Volvo Cars. „Pokud podpoříme jejich vývoj, můžeme posunout potenciál jejich produktů pro využití v budoucích vozech Volvo.“

Mezi oblasti dalšího potenciálního využití technologie patří vyspělé filtry určené pro různé aplikace, palubní senzorické systémy, přední kamery zajišťující rozhled a digitální holografické projekce.

„Jsme hrdí na to, že se staneme partnery progresivního technologického lídra, jakým je automobilka Volvo Cars,“ prohlásil Ran Bar-Yosef, spoluzakladatel a generální ředitel startupu Spectralics. „V rámci ekosystému, který vychází z vize společnosti Volvo Cars, jsme identifikovali hned několik bodů, v nichž se naše cíle prolínají, přičemž jsme shledali budoucí vozy Volvo jako vhodné produkty pro aplikaci našich nových technologií.“

Startup Spectralics je absolventem programu MobilityXlab realizovaného ve švédském Göteborgu a současně i členem sítě DRIVE v izraelském Tel-Avivu. Cílem obou iniciativ je urychlit vývoj nadějných startupů, jejichž nápady mají potenciál prorazit v oblasti mobility. Společnost Volvo Cars je od roku 2017 partnerem obou uvedených iniciativ.

„Tato investice představuje další výsledek naší úspěšné spolupráce s iniciativami MobilityXlab a DRIVE a současně prohlubuje náš vztah s těmito partnery zaměřujícími se na inovace,“ uvedl Lee Ma, ředitel investičního fondu Volvo Cars Tech Fund. „Startup Spectralics je pro nás dobrým portfoliem. Věříme, že jejich technologie má potenciál nastavit standard pro další generaci displejů a kamer.“

Investiční fond Volvo Cars Tech Fund byl založen v roce 2018 za účelem investování do začínajících společností z celého světa, které mají vysoký technologický potenciál. Investice se zaměřují na strategické technologické trendy ovlivňující transformaci automobilového průmyslu. Mezi ty patří umělá inteligence, elektrifikace a autonomní řízení.

zdroj: tisková zpráva

The post Volvo investuje v Izraeli do pokročilých displejů first appeared on Hybrid.cz.