Vycházející hvězda průhledných LED displejů

Kanadský vývojář mikroLED zobrazovacích displejů, VueReal, nedávno odhalil svůj nový 3–4 palcový transparentní Micro LED displej s úrovní průhlednosti 85% a jasem 3000 nitů.

Dle vyjádření společnosti VueReal, je zkušební výrobní linka schopna vyrábět tyto displeje, zaměřené na nositelných zařízení, automobilový průmysl a AR zařízení. Do konce letošního roku bude společnost schopna vyrobit 4000 podkladových materiálů Gen 2 (370 × 470 mm) měsíčně.

Kromě společnosti VueReal přistoupilo na vývoj této technologie mnoho dalších výrobců. Transparentní displeje se tak stávají vcházející hvězdou zobrazovacího průmyslu, kdy výrobci zkoumají možnosti širokého využití v různých aplikacích.

Se zajímavým využitím přišel nedávno jihokorejský výrobce Changsung Sheet. Ten vyvinul transparentní tenkovrstvý LED displej a aplikoval ho na automatický eskalátor japonského podniku Fujitec. Eskalátor s průhledným LED displejem nyní používají velká nákupní centra v Indii.

Transparentní displej využila i společnost LG Display, kdy poskytla 55″ transparentní okna s OLED pro soupravy metra v Pekingu a Šen-čenu. Cestující tak může na okně sledovat informace, jako jsou předpovědi počasí, novinky, plány a aktualizace cestovních změn.

Společnosti PlayNitride zase představila na nedávném veletrhu SID Display Week 2021 svůj nový transparentní Micro LED displej. Novinka o rozměrech 7,56″(720 × 480) je založena na bázi TFT s 60% průhledností a 114 PPI.

V dalším období se dá očekávat výrazný technologický pokrok a masové rozšíření transparentní technologie, na kterou se zaměřuje stále více výrobců v daném segmentu.

Zdroj: ledinside.com