Výkonný laser pro LiDAR

Společnost Coherent Corp., přední výrobce v oblasti polovodičových laserů, oznámila uvedení svých 905 nm trojitých přechodových polovodičových laserů pro detekci a měření vzdálenosti (LiDAR) v průmyslových aplikacích.

Zařízení pro měření vzdálenosti zabudovaná stále častěji v autonomních robotech, kteří plní složité úkoly, jako je manipulace, třídění, mapování a navigace, urychlují poptávku po hloubkovém snímání založeném na LiDAR.

Technologická platforma posunula hranice výrobního měřítka i spolehlivosti v terénu a je oporou polovodičových laserů pro velkoobjemovou spotřební elektroniku a průmyslová zařízení, stejně jako pro optická komunikační zařízení nasazená pod mořem. Lasery jsou umístěny v hermeticky uzavřeném pouzdru TO-56 a vyzařují trojnásobek optického výkonu na plochu čipu ve srovnání se zařízeními s jedním přechodem, což má za následek výkony až 100 W při pulzním provozu 40 A. Aplikace zahrnují skladovou logistiku, spotřební spotřebiče, dodávku na poslední míli, sklizeň plodin, geodetické práce a monitorování bezpečnosti.

Společnost Coherent nabízí široké portfolio aktivních a pasivních produktů pro design LiDAR. V portfoliu aktivních zařízení nalezneme VCSEL, okrajové zářiče, laserové tyče, frekvenčně modulované zdroje spojitých vln (FMCW) a pulzní zdroje na bázi vláken. Portfolio pasivních zařízení zahrnuje laserovou optiku, polygony, zrcadla, čočky, ultraúzkopásmové filtry, širokoúhlá zrcadla a mřížky.

Zdroj: ledinside.com