Využití UV-C záření pro sterilizaci vzduchu ve škole

Společnost Applied UV, zabývající se technologiemi, které využívají sílu úzkého ultrafialového světla (UVC) pro čištění povrchových oblastí a technologii katalytické biokonverze pro čištění vzduchu, oznámila instalaci zařízení Airocide™ od SteriLumen, v prestižní škole Advance Beauty College. Instalace byla provedena v obou kampusech, které jsou situované v americkém státě Kalifornie.

Řada Airocide pro čištění vzduchu je vedena jako zdravotnické zařízení FDA třídy II a primárně byla vyvinuta pro použití NASA ve vesmíru.

Advance Beauty College je jedna z největších kosmetologických škol ve státě Kalifornie, jejími branami prošlo více než 50000 studentů, kteří našli své uplatnění v nehtovém a kosmetickém průmyslu. Učební osnovy také zahrnují kosmetologii, holičství, estetiku a školení učitelů tohoto oboru.

Dle vyjádření Tam Nguyena, předsedy Advance Beauty College, se již po dvě generace a více než 35 let upřednostňuje zdraví a bezpečnost studentů, vyučujících a zaměstnanců. Jako bývalý člen představenstva Americké asociace kosmetologických škol a současný vedoucí velké kosmetologické školy může potvrdit důležitost implementace řešení, která udržují zdravé prostředí a umožňují neomezení výuky.

Generální ředitel Applied UV, John F. Andrews, očekává vzhledem k národnímu uznání Advance Beauty College, že jejich podpora pomůže rozšířit dosah systému na přibližně 950 000 vlasových a nehtových salonů v kosmetickém sektoru v zemi.

Zdroj: ledinside.com