Výzkum fenotypního osvětlení

Fluence, přední světový poskytovatel LED osvětlení pro komerční produkci konopí a potravin, byl vybrán Wageningen University & Research (WUR) jako LED partner ve svém novém nizozemském centru zaměřené na výzkum ekofenotypizace rostlin (NPEC). V nejmodernějším fenotypovacím skleníku NPEC se přípravky VYPR DUO 3×2 používají jako hlavní osvětlení k podpoře výzkumu.

NPEC se skládá ze šesti modulů ve dvou univerzitních kampusech, z nichž každý nabízí specializované platformy pro fenotypování s vlastními systémy měření. Ve specializovaném skleníku v kampusu WUR je umístěno pět klimatizovaných oddělení vybavených svítidly VYPR DUO 3×2 společnosti Fluence, 3D a hyperspektrální zobrazování, dopravníkové systémy a další senzory produkující vysoce přesná měření. Hlavní cíl měření je zaměřen na hlediska velikosti rostlin, barvy a polohy listů, která lze zkoumat, aby bylo možné porozumět genetické reakci rostlin na různé podmínky a ošetření, jako je teplo, sucho. nebo zvýšené zasolování půdy.

Kromě špičkových světel VYPR od společnosti Fluence, s bílým spektrum PhysioSpec™ BROAD R4, budou výzkumníci NPEC používat zobrazovací skříň Maxi-MARVIN k podpoře výzkumu, vysoce výkonný 3D modelovací systém vyvinutý společností WUR, který dokáže rekonstruovat strukturu rostlin během milisekund. Mezi další high-tech výzkumné nástroje na WUR patří komora pro adaptaci na tmu a světlo a zobrazovací systémy schopné analyzovat fotosyntetickou účinnost rostlin.

Automatizované fenotypování umožňuje dramatické zvýšení rychlosti šlechtění rostlin a doby uvedení na trh nových odrůd plodin.

Zdroj: ledinside.com