Xiaomi Smart brýle s váhou pouhých 51 gramů a technologií microLED

Globální technologický lídr, čínská společnost Xiaomi, přichází s novými Xiaomi Smart brýlemi, které díky subtilní konstrukci s hmotností pouhých 51 gramů vypadají jako běžné brýle. Brýle jsou vybaveny pro dosažení všech funkcionalit čtyřjádrovým ARM procesorem, baterií, dotykovou podložkou, moduly Wi-Fi / Bluetooth a operačním systémem Android a mnoha dalšími komponenty.

Technologie brýlí je založena na nejmodernějších microLED zobrazovací technologii, které výrazně snižují potřebnou velikost a hmotnost. Brýle dostatečně zobrazují informace na displeji i v ostrém slunečním svitu, díky dosažení maximálního jasu až 2 mil nitů. Zajímavým parametrem je i displejový čip, který ma rozměry pouhých 2,4 mm x 2,02 mm.

Smart brýle Xiaomi integrují 497 komponentů včetně senzorů a komunikačních modulů, což rozšiřuje funkce brýlí do univerzálního komunikačního terminálu s nezávislou funkcionalitou na smartphonu. Chytré brýle tak zvládnou například navigaci, pořizování fotografií, funkci teleprompteru v reálném čase nebo fotografických překladů. V případě propojení s chytrým telefonem, brýle upozorní na důležité události či zabezpečí kvalitní přenos hovorů. Velkou výhodou představují i navigační funkce, které umožňují rychlou a kvalitní navigaci bez ztráty pozornosti.

Zdroj: ledinside.com