Zájem o české plazmové zplyňování mají zákazníci z celého světa

Společnost Millenium Technologies, člen skupiny JRD, se zúčastnila mezinárodního veletrhu IFAT, který probíhal od 30. 5 – 3. 6. 2022 v Mnichově. Jedná se o největší světový veletrh environmentálních technologií.

Jako jediná společnost představila Millenium Technologies na IFATu unikátní technologii plazmového zplyňování, pomocí které dokáže přeměnit jakýkoliv druh odpadu na tzv. syntézní plyn. Zájem byl nad očekávání vysoký, společnost Millenium Technologies zde v pěti výstavních dnech navštívilo několik stovek návštěvníků téměř z celého světa. Převládalo silné zastoupení návštěvníku z Německa, Itálie, Izraele, Španělska, ale například i ze severní Afriky, či Vietnamu. Ti již měli konkrétní představu o potenciálním využití této technologie na domácím trhu. Zájem se soustředil především na její energetické využití, konkrétně pro výrobu plynu či elektřiny. 

„Jsme velmi potěšeni obrovským zájmem o plazmové zplyňování i velkou účastí návštěvníků a vystavovatelů. Veletrh IFAT pro nás znamenal více než sto schůzek s potenciálními klienty téměř ze všech koutů světa. Díky takto širokému zastoupení návštěvníků jsme měli možnost porovnat zahraniční možnosti s těmi na území České republiky. Například Izrael má opravdu velmi jednoduchý a přívětivý legislativní proces, který jim umožňuje v podstatě okamžité uvedení plazmového reaktoru do praxe. Rozdíly jsou i v přístupu a financování odpadového hospodářství. Itálie překvapivě nemá problém s nedostatkem či vysokou cenou plynu, ale zase je velmi silně orientována na odpadové hospodářství a do udržitelného rozvoje pravidelně investuje značné prostředky. Oslovily nás tedy nejen společnosti, které hledají možnosti účelného a ekologického zpracování velkého množství odpadu, ale také firmy, které hledají nové technologie pro zvýšení energetické soběstačnosti,“ shrnul Petr Dlabal, výkonný ředitel Millenium Technologies.

IFAT je veletrh zaměřený na trvale udržitelné odpadové hospodářství, využití surovin včetně odpadní vody i ochranu životního prostředí a klimatu. Je jednoznačně největším světovým veletrhem ve svém oboru. Po dlouhé covidové odmlce se mohli návštěvníci seznámit s novými technologiemi a inovacemi jednotlivých společností, kde poměrně významné zastoupení měly i společnosti z České republiky a Slovenska. Veletrh, kterého se zúčastnilo 2 984 vystavovatelů z 59 zemí, navštívilo během pěti dnů zhruba 119 000 návštěvníků, těmito čísly se veletrh vrátil na svou předkoronavirovou velikost. Veletrh je podporován nejvýznamnějšími evropskými odbornými asociacemi.¨

zdroj: tisková zpráva

The post Zájem o české plazmové zplyňování mají zákazníci z celého světa first appeared on Hybrid.cz.